"Uitermate aantrekkelijke inleiding op het Midden-Oosten" - Documentum

"Heel waardevol", "handzame gids" - Reformatorisch Dagblad

"Meeslepende en hoopvolle verhalen" - Friesch Dagblad

"Prachtig naslagwerk" - Boekenmening

In de Schaduw van het kalifaat

Onlusten. Onthoofdingen. Oorlogen. De Arabische wereld is de grootste brandhaard van deze tijd. Tegelijk zijn hier, in de bakermat van de menselijke beschaving, de meest meeslepende en hoopvolle verhalen te horen. Verhalen die de lezer helpen om de nooit opdrogende stroom nieuwsberichten een gezicht te geven.

Die verhalen worden verteld in het boek "In de schaduw van het kalifaat", dat in november 2019 is verschenen bij uitgeverij de Banier.

Bekijk hier de trailer van het boek.

Terroristen, predikanten, preister, imams, ambtenaren, huismoeders, jongens en meisjes: in diet boek komen ze allemaal aan het woord. Van Libanon tot Oman en van Egypte tot Irak, tegen de achtergrond van hun roerige bestaan in de schaduw van het kalifaat.

De auteur, Jacob Hoekman, verbindt op meeslepende wijze zijn persoonlijke ervaringen in het Midden-Oosten aan het grote plaatje van politiek en geschiedenis. Het boek is geïllustreerd met vele tientallen foto's, kaartjes, grafieken en toelichtingen.

Ontmoet christenen in Saudi-Arabië. Loop mee door een smokkeltunnel onder de grens met de Gazastrook. Sta aan het front met Islamitische Staat in Syrië. Kortom, reis mee door de Arabische wereld. En wees erop voorbereid dat die wereld je niet meer loslaat.

In een ruime kantlijn biedt het boek veel extra informatie. Bekijk hier zes voorbeelden.

Pag. 9-10
Pag. 39-40
Pag. 113-114

Pag. 9-10
Pag. 39-40
Pag. 113-114